Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Επιτυχία της ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές

(Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ")

http://www.aristeri-kinisi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=680&Itemid=1


Επιτυχία για την αντικαπιταλιστική αριστερά η άνοδος της ΕΑΑΚ

Μεγάλος χαμένος η ΠΚΣ που πλήρωσε βαρύ τίμημα με την εχθρική της στάση απέναντι στην εξέγερση Δεκέμβρη

Αλλάζει το τοπίο στην αριστερά με την πτώση και της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ), παρά το πατρονάρισμά της από τα ΜΜΕ

Τα αποτελέσματα από το site της νΚΑ

Με βάση τα αποτελέσματα από την συντριπτική πλειοψηφία των σχολών, στις φοιτητικές εκλογές αποτυπώνεται μια τάση φθοράς της κυβερνητικής ΔΑΠ. Η πτώση αυτή αποτελεί συνέχεια της φθοράς της κυβερνητικής παράταξης τα τελευταία χρόνια. Στο πρόσωπο της ΔΑΠ πληρώνει η κυβέρνηση Καραμανλή τον πόλεμο που κήρυξε στη νεολαία. Πληρώνει το μέλλον της ανεργίας, της νέας φτώχειας και της μισής ζωής που τάζει στους νέους, πληρώνει τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η ΠΑΣΠ αδυνατεί να εισπράξει τη δυσαρέσκεια ενάντια στην κυβέρνηση. Δεν πείθει πλέον κανέναν ότι είναι αντιπολίτευση. Το απέδειξε έμπρακτα με τη συμμαχία της – για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρονιά – με τη ΔΑΠ για τη μεταφορά της ημερομηνίας των φοιτητικών εκλογών, όπως το αποδεικνύει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε κάθε κρίσιμη καμπή για το σύστημα (Δεξιά αντιπολίτευση στη ΝΔ τον Δεκέμβρη, στο ζήτημα του ασύλου κ.α.)

Η ΠΚΣ με την πτώση των εκλογικών της ποσοστών πληρώνει τη στάση της στο κίνημα. Η ΚΝΕ κρατώντας εχθρική στάση στους αγώνες της νεολαίας (βλ.Δεκέμβρης) ακόμη και όταν σύρεται σε αυτούς (βλ. φοιτητικό κίνημα 2006-07) αδυνατεί να επικοινωνήσει με τη νεολαιίστικη ριζοσπαστικοποίηση.

Η ΑΡΕΝ του Συνασπισμού, παρά την προνομιακή της μεταχείριση από τα αστικά ΜΜΕ, σημειώνει οριακή πτώση. Όσο και αν προσπάθησε να καπηλευτεί το κίνημα δεν μπόρεσε να αποκρύψει την φιλο-ΕΕ και εντός των ορίων του σημερινού συστήματος λογική της.

Η αντικαπιταλιστική πτέρυγα της ΕΑΑΚ καταγράφει σημαντική άνοδο. Η μαχητική στάση της σε όλους τους νεολαιίστικους αγώνες και ο ρόλος της ως πολιτικό νεύρο του Φοιτητικού Κινήματος την αναδεικνύουν στην πιο συσπειρωμένη δύναμη των φοιτητικών εκλογών. Αυτή η συσπείρωση είναι πάνω από όλα μια σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα του φοιτητικού κινήματος και σημαντική συμβολή στην υπόθεση της συγκρότησης του πόλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου